Sayfalar

26 Kasım 2012 Pazartesi

KALSIYUM SUYU TARIFI

kalsiyum suyu tarifi
Vucudun en buyuk ihtiyaclarindan biri olan kalsiyum iskeletimizin hammaddelerinden biridir. Kalsiyum ihtiyacimizi yiyeceklerden karsilarken kalsiyumun yogun bir sekilde bulundugu yumurta kabugu, tavuk kemigi ve balik kilcigini mecburen tuketemiyoruz. Kalsiyum suyu simdiye kadar cope attigimiz bu besin atiklarini bir cesit geri donusum sistemiyle kullanilabilir hale getiriyor. 

Malzemeler 

En az yarim kase yumurta kabugu (disi iyice temizlenmis olmali) 
Balik kilciklari
Tavuk kemikleri 
Sirke 

Hazirlanisi  

Buyukce bir cam kavonozun yarisini sirke ile doldurun. Yumurta kabuklari, balik kilciklari ve tavuk kemiklerini kavonuzun icine doldurup 1 hafta sureyle kavonozun icinde bekletin. Icinde sirke oldugundan bekleyen gida atiklari herhangi bir kotu koku salmayacaktir. 1 hafta sonunda bekleyen malzemelerdeki kalsiyum sirkenin icine gececektir. Malzemeler suzgecten gecirilerek elde edilen kalsiyumlu sirkeye ayni miktarda su ilave edilip 10 dakika kadar kaynatilacak. Kaynama sonucu buharlasan sirkeden arta kalan kalsiyumlu su olacaktir. Suyun tadi hafif eksimdi olup yemeklerde, pilav ve corbalarda kullanilabilecegi gibi ayni zamanda su olarakta icilebilir.

Kalsiyumlu su tarifi Doktorum programi 26.11.2012 tarihli yayininda Gida Teknolijisi Uzmani Dr. Ugur Gorus tarafindan verilmistir.

10 yorum:

  1. teşekkürler çok faydalı bir bilgi paylaşmışsınız. o yazılanların içinde sadece hamsinin çok iyi kızartılınca kılçıklarını yiyebiliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim okuyan ve uygulama imkani bulan herkese faydasi dokunur :)

      Sil
  3. Bu tarifin tam hanımlara göre olmuş,belli bir yaştan sonra kemik erimesi hızı artıyor.Vitamin almaktan iyidir ama hergün uğraşmak da zordur herhalde:)En iyisi çocukları büyüttükten sonra yapmalı tabi eğer geç kalmazsak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda her gun ugrasmaya gerek yok, tuketirken hijyene dikkat edip cop yerine bu kavanoza atmak yeterli, kumbara gibi :)Bu arada erkeklerde bizim yarimiz oranda risk altinda onlarda da kemik erimesi olabiliyormus. Sadece kadinlar erkeklere nazaran 2 kat daha fazla risk altinda...Her zamanki gibi 1-0 ondeler yani :)))

      Sil
  4. Annemde yüksek miktarda kemik erimesi var, malum benim de kalçam kemik erimesine bağlı kırldı..Bu tarif tam bizlikmiş:) Teşekkürler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim annemde de yogun kemik erimesi var. :( Ama senin yasin daha cok genc ve kalcan kirilacak kadar ileri seviyedeyse:( herhalde sut ve sut urunlerini yogun tuketiyorsundur. Bu arada kemik erimen dogumdan sonra mi cikti? Cok gecmis olsun her ikinizede.

      Sil
  5. çok ilginç
    ilk defa duydum
    siz denediniz mi?
    bebeklere verilebilir mi acaba
    aslında bebek sayılmaz kızım ikibuçuk oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte de belirtildigi gibi pilav ve corbalara katip kiziniza verebilirsiniz tabii. Hic bir zarari yok :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...