Sayfalar

9 Kasım 2012 Cuma

En faydali oyuncaklardan biri PUZZLE

tahta puzzle
Bir kac aydir zaman zaman ogluma Melissa & Doug imzali  tahta puzzlelarimizi dogru sekilde yerlestirmeyi ogretmeye calisiyordum. Genelde pek ilgisini cekmiyor yada en fazla 1 tane hayvan figurunu dogru yere koyduktan sonra ilgisini baska seylere yoneltiyordu. Dun odasinda oynarken birden puzlle'ini aldi ve 8 ayri hayvandan olusan parcalari bir defada tek tek yerine koydu! O kadar sasirdim ki bu zamana kadar her ne kadar ilgisiz gozukse de meger hicte oyle degilmis. Ben de o anin heyecaniyla dolapta duran diger hayvanli puzzle'i cikardim ve puzzle'in parcalarini etrafa dagittim. Annelik bu ya bakalim ne yapacak diye merakla gozlemek istedim. Sonuc o an icin biraz hayal kirikligi oldu. Sanirim bu kadar puzzle yapmak yeter diye dusundu..:) Aksama dogru bir baktim bizimki her iki puzzle'in parcalarini once gruplara ayirdi sonrada bir cirpida yapiverdi. Siradaki hedef her bir puzzle parcasindaki hayvan figurunun isimlerini ogretmek. Bir kacini biliyoruz ama biraz daha calismamiz lazim:) Bu sayede hem hayvanlarin isimlerini ogreniyor hem de sekillerini, ayni zamanda da zeka gelisimi olumlu yonde ilerliyor.

6 yorum:

  1. Ben de puzzle yapmayı çok severim, oğlum büyüsün onunla da yapmak vardı aklımda, şimdi yazını okuyunca sadece sevdiğimden değil zekası için de yapmak gerektiğini anladım:)İlgisiz gibi görünmüş ama meğer çaktırmadan izleyip kapıyormuş senden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten puzzle yapmak harika bir eglence....Ama bebek ve cocuklar icin hazirlanan puzzle'lar cok egitici. Onlarin basarisini izlemek ise cidden tarifsiz bir duygu:)

      Sil
  2. maşallah canım ne guzel bı duygudur kımbılır ben bıle heyecanlandım okuyunca benım kuzum ne zaman yapacak bunlar acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic ummadigin bir anda inan bana.:) Bebekler buyudukce hic beklemedigimiz anlarda bizi sasirtmaya basliyorlar...Simdiden calismlara baslayin:) Kizin kac aylikti bu arada?

      Sil
  3. Sevincini okurken yaşadım resmen:)Ne güzel bir gelişme maşallah.Bebekler insanı şaşırtmaya bayılıyor,önce birşeyi içselleştirene kadar birşey yapmıyorlar sonra bir bakıyorsun pat diye oluvermiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tuba'cim gercekten cok sevindim. Aslinda anne olmayan biri yazimi okusa belkide abarttigimi dusunur ama annelik boyle birseymis:) Onlarin yaptigi ufacik bir sey bile yuzumuzde buyuk tebessumler birakiyor:)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...