Sayfalar

14 Ağustos 2012 Salı

Cocugunuzun sizi sevdigini gosteren 7 isaret.

Her cocuk annesini sever, ancak biz anneler bu sevgiyi hep hissetmek ve duymak isteriz. Onlar kucucuk bebekken bile minicik bir gulumsemeleri bizlere dunyalari vermez mi ? O kucucuk bebek halleriyle bizi sevmeye baslamislardir ve bunu hissetmek dunyanin en guzel duygusudur. Peki bizi sevdiklerini nasil anlariz ? Iste bir kac ipucu :)

Yeni dogan bebekler annelerinin gozlerinin icine uzun uzun bakarlar.
Henuz dunya hakkinda en ufak bir fikirleri olmadigi halde, annelerinin kendileri icin onemli oldugunu bilirler ve yuzlerini akilda tutmak icin uzun uzun bakarlar.

Bebeginiz daima sizi dusunur, yakininda olmasaniz dahi.
8-12 ay arasi bebekler eger bulundugunuz odayi terk ederseniz yuzlerini burustururlar ve etrafa bakinirlar, tekrar odaya dondugunuzde ise yeniden gulumserler.

Zaman zaman ofke nobetleri geciriyorsa.
Bazen o kadar hircinlasir ki bu yasta bu sinir normal mi diye dusunuruz. Hepsi gelisiminin birer parcasidir ve bu cilgin nobetler asla bizi sevmedigi anlamina gelmez. Anlik ofkelenmeleri gectiginde yine size olan ilgisi devam edecektir. Bu ofkelenmelerin aslinda size olan sevgisinden dolayi oldugunu asla unutmayin.

Dustugunde yada uzuldugunde size dogru kosuyor, ona sarilmanizi yada kucaginiza gelmeyi istiyorsa.
1-2 yas grubu cocuklar henuz sevgi kelimesinin anlamini tam olarak bilmezler. Fakat hareketleri aslinda sizi ne kadar sevdiklerinin cok iyi gostergesidir. Canlari yandiginda yada uzulduklerinde kendilerini guvende hissettikleri tek yer annelerinin kucagidir.

Okul oncesi cocugunuz eger size hediye vermeye calisiyorsa.
Bahceden kopardigi bir cicek, boyadigi bir resim, renkli bir tas, kagida cizilmis bir kalp yada akillarina gelebilecek kucucuk bir obje hepsi aslinda size olan sevgilerini gosterme cabasidir. Sizin onlar icin ne kadar onemli ve ozel oldugunuzu hissettirmeye calisirlar.

Okul oncesi cocugunuz size yardim etmeye ve kendini gostermeye calisir.
Evde size yardim etmek icin firsat kollar, kendini size begendirmeye ve ilginizi cekmeye calisir. Sizin ovgunuz  onun icin cok onemlidir.

Okul cagina geldiginde sizinle sirlarini yada yaramazliklarini paylasiyorsa.
Okulda hoslandigi bir kiz arkadasindan bahsediyorsa yada kimseye soylemeyecegi bir yaramazligini size anlatiyorsa size cok guveniyor ve seviyor demektir. Baskalarinin yaninda ona sarilip opmenizden artik hoslanmasa dahi.

13 yorum:

  1. Merhaba, bende 26 haftalık hamileyim. Bebeğimi heyacanla beklerken yzıların yol gösterici olacak:) http://hamilelikteben.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hayirli ugurlu olsun...iletisime devam o zaman :)

      Sil
  2. Merhabalar. blogunun consepti gerçekten çok güzel benim yıllarca kendime ilke edindiğim konular. Birbirimizden güzel fikir alışverişleri yapıcagız eminim. Listeye aldım bu arada ama biraz zaman alabilir çünkü epeybir sıra var:)...
    Birde yorum kısmından kelime dogrulamayı kaldır arkadaşım yorum sayını çok düşürür bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, cok tesekkur ederim, yorumunuz gercekten bana guc verdi :) Fikir ve onerilerinize her zaman acigim...Umarim sira cabuk gelir :)
      Kelime dogrulama icin ayarlarima bir goz atayim oneriniz ve desteginiz icin cok tesekkurler :) sevgiler, gorusmek uzere...

      Sil
  3. Merhaba, cok tesekkurler..bende sizin blogunuzu az once ziyaret ettim, saglikli bir dogum dilerim. Bu zevkli surecte sizi merakla izleyecegim :) beni izlemek icin butona tiklamaniz yeterli, unutmadan facebook'ta da bilginanneler olarak bulabilirsiniz...sevgiler, gorusmek uzere

    YanıtlaSil
  4. ayy yerim onları sevgılerını... cocuklarınıza her fırsatta oya doya sarılın buyuyunce nasıl olsa hep kacacaklar

    YanıtlaSil
  5. evet ozellikle de erkek cocuklari kendilerini sevdirmeyi pek sevmez:) o yuzden bol bol sarilmak lazim iyice buyumeden! :)

    YanıtlaSil
  6. Çok keyifli bir blog.
    Annelerin biraraya bu şekilde de gelmesi çok güzel.
    Tecrübeleri paylaşmak adına süper bir fikir.
    Ben anne değilim ama eminim güzel bir duygudur.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, sizin blogunuzda bir harika! Bir arada olmak gercekten cok guzel...Anne olmasanizda eminim yakinlarinizda onemsediginiz cocuklar vardir.
      Sevgilerimle, gorusmek uzere!

      Sil
  7. ahh keşke profilindeki yazdıklarının her birini uygulayabilsekk..:(
    her anne bunu arzular belki ama,ne mümkün.
    çok cici sayfanız..:)
    takiptetim bende.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Şimdilik sadece ben odaya girince kocaman bir gülücük atıyor. Ben işe giderken iç çekmişliği var ama bunun bilinçli olmadığını düşünüyorum. Çünkü Gülbilge henüz 4,5 aylık :D

    (Bu arada; MERHABA :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) o sizi taniyor annesi, tepkileri gun gectikce articak, keyfini cikar...

      Sevgiler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...